Wednesday, September 3, 2014

Het T Biljet



Loonheffing terug claimen met het T Formulier 


Je kunt er zeker van zijn dat de  Nederlandse Belastingdienst legio formulieren bezit. Behoorlijk veel formulieren en legio aktes. Daarom is het makkelijk iets te begrijpen over deze formulieren en certificaten, vooral zodat je niet te veel belastingheffingen betaald. Het 1ste biljet dat je gaat ontmoeten is het t formulier of het tj formulier. De fiscus verstuurt niet aan ieder een verzoekschrift om een opgave te doen. Dit is eigenlijk dikwijls niet nodig, doordat je als scholier bijv. geen belasting terug ontvangt. Wat je afgerekend hebt is  nu eenmaal afgerekend. Echter indien je speciale uitgaven hebt gedaan of bijv. in een kalenderjaar diverse vakantiebanen hebt gehad, kan het interessant zijn een biljet in te vullen dat benodigd is om teruggave te eisen, een t formulier of een tj formulier.

Loonheffing terugvragen


Op het loon of salaris dat in Nederland wordt uitbetaald worden direct verschillende heffingen toegepast. Dat wil zeggen dat je niet al je salaris dat je verdient ook uitbetaald krijgt. Een deel van het inkomen of arbeidsinkomen, van ieder, wordt  door of bij de overheid aangewend voor andere doelen. De meest gebruikte aanduiding voor deze belasting is de loonheffing. Misschien worden er heffingen aangewend , oftewel geld van je loon afgehouden, dat je eigenlijk niet hoeft te betalen. Maar je kunt de loonheffing terugvragen, daar heb je ook recht op. Die belasting wordt dus aan je teruggegeven. Maar de fiscus weet helemaal niet wie er zoal werk verricht in Holland, en hoe veel die allemaal verdiend hebben. Dus of jij te veel betaald hebt zul je zelf aan de belastingdienst moeten vertellen. Je kunt zelf de loonheffingen terugvragen met een t biljet of een tj biljet.  Je moet ook de belasting  terugvragen , omdat je er recht op hebt. De belasting die je over je inkomen betaalt wordt direct afgehouden. Dat wil zeggen dat je belastingheffingen die te veel betaald is pas later terug kan vorderen.  Ook hier gaat de vlieger pas op als je zelf de aanvraag voor de teruggave van de te veel betaalde belasting doet.

Waarvoor dient het T Formulier?


Een t biljet is eigenlijk een  heel gewoon belastingformulier voor het opgeven van inkomsten en belasting , een aangifteformulier dus, waarin een aantal vragen zijn weggelaten. Dat doet de belastingdienst om het doen van aangifte makkelijker te maken, maar ook omdat een aantal data compleet nog niet essentieel zijn. Er zijn tevens nog bijzondere t formulieren, net zoals het tj formulier, dat slechts bedoeld is voor adolescenten die alleen naar school gaan en een bijbaantje hebben gehad. Of het tz formulier dat met name bedoeld is om de belastingheffingen over ziektekosten terug te vragen. In geval je meent dat je met dit t biljet of het tj biljet niet alle uitgaven kunt benoemen , en dus niet alle belastinggeld of afdragingen terug krijgt waar je recht op hebt, moet je een gewoon belastingformulier aanvragen. Hier staan meer vragen in, en je dient ze stuk voor stuk goed onderzoeken om te kijken of ze op jouw omstandigheid van toepassing zijn.

Alles inzake loonheffing


Wanneer je om te kunnen werken speciale onkosten moet maken, die de werkgever niet terugbetaald, hoef je over die onkosten geen belasting te betalen. Hiernaast staan er heffingen op je loonstrookje die op jou niet van toepassing zijn. Die heffingen krijg je dus terug, maar dan moet je wel de heffingen terug claimen. Meestal worden vaststaande eisen aangewend om de teruggaven van de loonheffingen af te wikkelen. De belastingheffingen terugeisen gaat via vaste normen en percentages, de zogenaamde algemene heffingskorting. Op een compleet loon is dat € 1 987 per jaar  (2014). Aangaande de arbeidskortingen geldt een korting van € 1 574 per jaar , terug te vragen met het T Biljet in 2014. Verder zijn tevens meerdere verminderingen voorstelbaar. Wederom, de loonheffing terug claimen en de belasting terug claimen moet je de 1ste maal geheel zelf doen. De biljetten moet je aanvragen, invullen en  op tijd overhandigen. Wees fair en vul de formulieren naar waarheid in, en ondubbelzinnig. Indien je denkt dat het te gecompliceerd voor je is, schroom niet en vraag assistentie. Ook bezit de belastingdienst speciale dagen en open loketten waar je om support kunt vragen.

No comments:

Post a Comment